Aksjonærregisteroppgaven 2018 – frist 31. januar

Aksjonærregisteroppgaven for regnskapsåret 2018 skal leveres for alle norske AS og ASA, foruten når aksjene er registrert i Verdipapirsentralen.
Fristen for å levere denne er 31. januar.

Hvorfor et aksjonærregister?

Årsaken til at vi trenger et aksjonærregister er at Skatteetaten må ha informasjon for å lage aksjeoppgaven til aksjonærene. Dette er igjen utgangspunktet for korrekte aksjeopplysninger i skattemeldingen.


Du må levere innen fristen

Dersom man ikke overholder fristen vil aksjonærene måtte fylle ut skattepliktige beløp manuelt i Skattemeldingen når den er klar, og i tillegg levere oppgaven «Gevinst, tap, utbytte og formue på aksjer og andre finansielle instrumenter (RF-1159)».
Som om ikke mer manuelt arbeid er nok, risikerer man tvangsmulkt på kr 1.150 pr dag.

Bistand og ytterligere informasjon

Skatteetatens hjemmesider kan du finne informasjon om hvordan du leverer aksjonærregisteroppgaven.

Eller så står vi i Kantall selvsagt klare til å hjelpe deg. Du når oss på telefon 61 05 39 00 eller epost post@kantall.no.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Lorem ipsum dolor sit amet, has tota expetenda honestatis eu, pri te vide verterem menandri. Probo magna utroque ut cum. Pri magna oratio utamur et.

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev vil vi lagre dine personopplysninger i henhold til vår personvernerklæring, og du samtykker til å motta nyheter fra oss.

Skroll til toppen