Covid-19 Tredje økonomiske krisepakke

Vår bransjeorganisasjon, Regnskap Norge, har jobbet tett med regjeringen og oppfølging av krisepakker. Det foreligger nå et forslag til den tredje krisepakken som skal hjelpe bedrifter i den vanskelige tiden på grunn av tvunget stenging, fall i omsetning og lignende. Oppfølging og endelig vedtak vil bli i uke 14, men her kommer de viktigste punktene;

  • Ny frist for forskuddsskatt personlig næringsdrivende andre termin er satt til 15.juli. Fristene for 2020 vil da være 1.mai, 15.juli, 15.september og 15.november.
  • Det ble den 21.mars vedtatt å redusere merverdiavgiften for lav sats fra 12 prosent til 8 prosent. Nå foreligger det forslag om at denne justeres ned til 7 prosent.
  • Forfall for arbeidsgiveravgift annen termin er satt til 15.august (normalt 15.mai). Det er i tillegg varslet at arbeidsgiveravgiften skal ned med 4 prosentpoeng for en termin. Trolig blir dette for tredje termin.
  • Kompensasjonsordning, dette er en slags kontantstøtte til næringslivet for å dekke faste kostnader. Ordningen skal i første omgang vare i 2 måneder, men den kan bli forlenget. Eksempler på utgifter som kan dekkes er husleie, leie av utstyr, forsikringer og utgifter til regnskapsføring. Det jobbes med en søkeportal hvor bedrifter kan søke støtte.

Vi oppdaterer denne siden med informasjon når det kommer noe nytt. Er dere usikre eller lurer på noe, er det bare å ta kontakt.

Vi ønsker alle sammen en god helg, hilsen oss i Kantall.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Lorem ipsum dolor sit amet, has tota expetenda honestatis eu, pri te vide verterem menandri. Probo magna utroque ut cum. Pri magna oratio utamur et.

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev vil vi lagre dine personopplysninger i henhold til vår personvernerklæring, og du samtykker til å motta nyheter fra oss.

Skroll til toppen