Feriepenger

Utbetaling av feriepenger

Det nærmer seg tiden for utbetaling av feriepenger. Hovedregelen er at feriepenger utbetales når ferien avvikles. Det er allikevel vanlig å foreta utbetalingen i juni for måneds lønnede med full opptjening. Det gjennomføres da et trekk på 4/26 av månedslønnen for de dagene arbeidstaker er fraværende fra jobb på grunn av ferieavviklingen. Dette fordi man opererer med 26 virkedager i en måned, og med 5 uker ferie er den ansatte fraværende i 30 feriedager (lørdag regnes som virkedag). Det oppstår da en differanse på 4 dager som medfører trekk i lønn.

Ved utbetaling av feriepenger er det mange ting å tenke på, og flere fallgruver. I tillegg har opptjeningsåret 2020 helt klart vært et annerledes år, også på lønnsområdet.

Ta kontakt med oss i Kantall AS om det er noe du lurer på – vi bistår mer enn gjerne!

Linda / Fagansvarlig lønn

linda@kantall.no – 957 67 767

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Lorem ipsum dolor sit amet, has tota expetenda honestatis eu, pri te vide verterem menandri. Probo magna utroque ut cum. Pri magna oratio utamur et.

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev vil vi lagre dine personopplysninger i henhold til vår personvernerklæring, og du samtykker til å motta nyheter fra oss.

Scroll to Top
Rull til toppen